RSSВерсія для друку
Інформатизація системи охорони здоров’я дозволить врятувати багато людських життів – В. Омельченко
07.02.2014

Інформатизація медичної галузі є світовою практикою, яку безумовно необхідно застосовувати в Україні. Про це сказав голова Комітету ВР з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко.

Парламентарій зазначив, що інформатизація галузі повинна включати оснащення комп’ютерами закладів охорони здоров’я, створення різноманітних електронних реєстрів, електронний запис на прийом до лікарів, телемедицину та багато інших сервісів.

"На жаль, охорона здоров'я в нашій країні залишається тією сферою, де інформаційні технології застосовуються досить повільно. Хоча наші сусіди вже мають значні досягнення у цьому напрямку. Наприклад, в Росїї, за даними профільного міністерства, в електронній реєстратурі здійснено майже 49 мільйонів записів на прийом до лікаря, працює електронне робоче місце лікаря. Активна робота з інформатизації медичної галузі проводиться і в Польщі. Сьогодні всі розуміють, що інформатизація сфери охорони здоров’я дозволить врятувати сотні тисяч людських життів – завдяки вчасній діагностиці, оперативному і відповідному лікуванню", - зазначив В. Омельченко.

Парламентарій також додав, що сьогодні мають місце випадки, коли медичні довідки про стан здоров’я видаються без проходження відповідних обстежень.

Джерело