RSSВерсія для друку
Інформація щодо ситуації навколо ПрАТ «Індар»
18.04.2014

«Індар» - вітчизняний завод з виробництва інсулінів, 70,7 % акцій якого належить державі Україна в особі Міністерства охорони здоров’я України (акції знаходяться на балансі ДАК «Укрмедпром»).

Підприємство свого часу пройшло через рейдерські захоплення та у 2012 році «Індар» був повернутий у державну власність. На жаль, його діяльність досі залишалася непрозорою й незрозумілою не лише для Міністерства охорони здоров’я, а й для ДАК «Укрмедпром» та наглядової ради ПрАТ «Індар». Громадські організації зі свого боку звинувачують керівництво «Індару» в реалізації корупційних схем, у т.ч. в здобутті сумнівних перемог у тендерах МОЗ України за сприяння попереднього керівництва Міністерства.

Голова правління ПрАТ «Індар» Любов Вишневська не надала необхідних документів, передбачених законодавством (зокрема, звіт правління та звіт ревізійної комісії), для затвердження на чергових загальних річних зборах акціонерів, тим самим зірвавши заздалегідь запланований захід. Крім того, пані Вишневська відмовилася від проведення незалежного аудиту й продовжує саботувати організацію чергових зборів, які обов’язково мають відбутися до 30 квітня 2014 р. згідно до вимог чинного законодавства.

Тому, з метою забезпечення належної підготовки до зазначених зборів та для виявлення реального стану справ на підприємстві за допомогою проведення незалежного аудиту, прийнято рішення ТИМЧАСОВО відсторонити голову правління ПрАТ «Індар» Вишневську Л.В. від виконання посадових обов'язків до 30 квітня 2014 р. та призначити тимчасово виконуючим обов’язки Голови правління Дмитра Павлова.

Детальніше:

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...