RSSВерсія для друку
Інфекційні хвороби зумовлюють розвиток серцево-судинних захворювань
17.03.2018

Люди, які перенесли інфекційні захворювання дихальних або сечовивідних шляхів, стикалися з інфарктом на 40% частіше за інших, а з інсультом - в 2,5 рази частіше.
Британські вчені з'ясували, що інфекції дихальних і сечовивідних шляхів впливають на здоров'я серця набагато сильніше, ніж вважалося раніше.


Фахівці з Астонського університету проаналізували дані 34027 пацієнтів, госпіталізованих з інфекцією сечовивідних або дихальних шляхів. До контрольної групи увійшли добровольці без інфекцій. Були враховані такі фактори, як стать, вік, вага, етнічна приналежність, шкідливі звички і супутні захворювання. Дослідники виявили: люди, які перенесли інфекційні захворювання дихальних або сечовивідних шляхів, стикалися з інфарктом на 40% частіше за інших, а з інсультом - в 2,5 рази частіше. При цьому смертність від серцево-судинних патологій серед них також виявилася в кілька разів вище. Інфекції збільшували ризик проблем серцем сильніше за ожиріння. Серцево-судинні патології - одна з найчастіших причин смерті в світі. До головних чинників ризику хвороб серця зазвичай відносять гіпертонію, діабет і ожиріння.

Детальнішеhttps://health.unian.ua/worldnews/10044491-infekciyni-hvorobi-zumovlyuyut-rozvitok-sercevo-sudinnih-zahvoryuvan-ucheni.html