RSSВерсія для друку
Індія: Смерть жінок, які помирають після хірургічної стерилізації не є нетиповим явищем.
22.12.2014

У своїй статті для Британського медичного журналу, Пріянка Пулла з Індії повідомляє про нещодавні випадки смертей жінок внаслідок сальпінгектомії (хірургічна операція з видалення маткових труб) в Індії. У листопаді 13 жінок померли внаслідок хірургічної стерилізації у таборі, що знаходиться в індійському штаті Чхаттисгарх.

Лабораторні звіти підтвердили наявність токсинів у медичних препаратах, які давались цим жінкам. Однак, посмертні експертизи семи жінок вказують на те, що у них був сепсис, що міг стати результатом незадовільної гігієни під час операції. Лікарські засоби були доставлені від місцевого виробника, без з’ясування наявності сертифікатів якості. Головний посадовець системи охорони здоров’я, який був за це відповідальний, затриманий.

Занедбана лікарня

Табір знаходився у занедбаній лікарні без проточної води, де не було адекватної стерилізації інструментів. Стерилізація проводилась надзвичайно швидко, хірургом, яка проводила 83 операції за декілька годин, що перевищувало допустимий максимум дозволених 30 операцій на одного хірурга в день.  

Стерилізаційні табори

Активісти, які займаються захистом прав жінок, зазначають що такі небезпечні умови не є нетиповими для стерилізаційних таборів по всій Індії. Вони вказують, що такі табори, які підтримуються індійським урядом як спосіб проведення сальпінгектомії багатьом жінкам за один раз, дуже часто перевищують встановлений максимум проведення операцій за один день, неналежно стерилізують інструменти, які використовуються при наданні медичної допомоги пацієнтам і не забезпечують консультування як до, так і після операцій.

Детальніше:

З текстом статті можна ознайомитись за посиланням