31.07.2012

Як говорить останній звіт Міжнародного союзу боротьби з проказою, з 228474 випадків прокази, зареєстрованих в світі в 2010 році, на Індію припали 126800 хворих. На даний момент у країні перебувають понад 1000 колоній з людьми, хворими на проказу, зазначає "NEWSru Israel".

За словами президента Міжнародного союзу С.Д.. Гокхале, в Індії виявляються більше 55% всіх випадків прокази. " Це тривожний сигнал. Якщо не взяти ситуацію під контроль і не ввести заходи по боротьбі з хворобою, проблема стане ще більш гострою", - констатує Гокхале.

Вона також відома як хронічний гранулематоз. Бактерії, що викликають захворювання, переважно вражають шкіру, периферичну нервову систему, верхні дихальні шляхи, статеві органи, кисті рук і стопи.

Дане захворювання згадувалося ще в античних текстах. Але небувалого розквіту інфекції припадає на середньовіччя. Тоді в Європі повсюдно стали відкриватися лепрозорії. Основна проблема полягає в тому, що інфекція може проходити тривалий безсимптомний інкубаційний період (до декількох десятиліть).

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/10549