RSSВерсія для друку
Ймовірність розвитку хвороб серця реально визначити по групі крові
16.08.2012

Ризик серцево-судинних недуг, виявляється, залежить від групи крові людини. Так у небезпеці володарі другої, третьої і четвертої груп, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на роботу Американської кардіологічної асоціації.

Найбільше ризикують власники рідкісної групи крові - 4-ї. Вона відповідає 23%-у ризику. Третя група крові має 11%-й ризик, а друга група - 5%-ї. За словами керівника дослідження професора Лу Кі з Гарвардської школи громадського здоров'я, кожен повинен знати свою групу крові і, як результат, імовірність появи хвороб.

Вирахувати ризики вдалося завдяки аналізу медичних даних майже 90000 людей 30-75 років за 20 років. Крім групи крові, брався до уваги раціон, вік, вага, стать, етнічна приналежність, шкідливі звички, хвороби.

Сказати точно, чому певні групи крові пов'язані з підвищеним ризиком, вчені не можуть. Але відомо, що друга група крові сполучена з активною розробкою ліпопротеїнів низької щільності ("поганого холестерину").

А четверта - із запальними процесами, які позначаються на кровоносних судинах. У першої групи може бути підвищена концентрація з'єднання, необхідного для згортання крові і нормального кровотоку.

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/11078