RSSВерсія для друку
ГРВІ та грип не відступають. Епідемічний поріг перевищено у трьох регіонах України
23.03.2018

Центр грипу та ГРВІ повідомляє, що за звітний тиждень зареєстровано 220 тисяч випадків захворювання на грип та ГРВІ. 62,4% — діти.

Загальний епідемічний поріг по Україні поступово знижується. Наразі інтенсивний показник захворюваності становить 565,5 на 100 тисяч населення, що на 0,7% менше епідемічного порогу по Україні.

В той же час, складною ситуація залишається в трьох областях України. Мова йде про Житомирську (перевищено на 20,6%), Чернівецьку (на 16,8%) та Закарпатську (10,5%). При цьому, в Центрі грипу та ГРВІ реєструються зростання показників захворюваності у столиці, але поки епідемічний поріг не перевищено.

Зазначимо, що за даними Центру грипу та ГРВІ, з початку епідемічного сезону в Україні, щеплення проти грипу зробили лише 182 588 осіб. За оцінками експертів ВООЗ, цей показник залишається надто низьким для того, щоб запобігти епідеміям грипу.

Міністерство охорони здоров’я, в свою чергу, обіцяє поступове зростання рівня вакцинації. Нова система охорони здоров’я пов’язана з підвищенням довіри до сімейних лікарів, які будуть майже постійно контактувати з пацієнтами, які підпишуть з ними декларації. Таким чином в МОЗ планують побороти наслідки багаторічної кампанії проти вакцинації.

Джерело