RSSВерсія для друку
Громадські активісти просять Міністра внутрішніх справ перевірити центри профілактики та боротьби зі СНІДом
01.09.2011

З такою вимогою до Міністра внутрішніх справ України звернулися громадські активісти Кіровоградської області, що працюють у сфері протидії епідемії ВІЛ \ СНІДу. У своєму зверненні вони просять Могильова доручити обласним управлінням по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС Україні, перевірити роботу центрів профілактики та боротьби зі СНІДом, у сфері розподілу безкоштовних лікарських препаратів для людей, які живуть з ВІЛ-інфекцією.


Приводом для звернення, стали дії Дніпропетровського обласного Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України з виявлення злочинних дій лікарів Дніпропетровського Обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом.


В результаті, співробітники управління, розкрили злочинну діяльність медичних працівників, які привласнювали собі лікарські препарати, призначені для людей, які живуть з ВІЛ-інфекцією. У ході перевірки було встановлено, що співробітники центру профілактики і боротьби зі СНІДом, незаконно оволоділи ліками на суму близько 100 тисяч гривень.


Разом з тим, громадські активісти, переконані, що така схема розкрадання медичних препаратів, отримала широке застосування і в інших Центрах профілактики та боротьби зі СНІДом.

Тому Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ», звернулося до глави Міністерства внутрішніх справ України із закликом ініціювати подібні перевірки у всіх центрах профілактики та боротьби зі СНІДом Україна.

Детальніша інформація за адресою:

www.civicua.org/news/view.html