RSSВерсія для друку
Громадяни України мають право перевірити якість лікарського засобу
16.09.2011

Нещодавно  у нашій рубриці «Юридична консультація для пацієнтів»  було розяснено порядок захисту своїх прав  у разі придбання неякісного лікарського засобу (http://healthrights.org.ua/dlja-pacijentivnuo/juridichna-konsultacija/).

Свою версію щодо права громадян перевірити якість лікарського засобу та порядку реалізації такого права висловила Державна служба України з лікарських засобів, детальніше з якою можна ознайомитись за адресою: http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20110914_0.html.

Зокрема, Держлікслужба зазначає, що, якщо звернення громадянина стосується підозри щодо якості лікарського засобу, до листа необхідно додати касовий чек та зразок цього лікарського засобу, або, якнайменше, чітко написати його назву, серію та вказати адресу та назву аптечного закладу, де його було придбано (що, на думку представників Держлікслужби, необхідно для того, аби виключити можливість використання звернень громадян у недобросовісній конкурентній боротьбі).

Отже, відмова органів Держлікслужби у проведенні експертизи лікарського засобу на предмет його якості у звязку із відсутністю у особи, яка звертається із таким проханням, касового чеку, є незаконною.