16.04.2018

Гройсман підтримує дії Супрун.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман наголосив на пріоритетності реформи не тільки первинної та вторинної ланки медичного обслуговування, але й екстреної медицини, забезпечення та підготовка фахівців для якої має бути на високому рівні. Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, таку заяву голова уряду зробив під час наради з питань медичної реформи.

«Змінюємо первинну, вторинну, третинну ланку. І тут зміни в екстреній медицині мають бути на передовій з точки зору забезпечення, організації роботи, переоснащення і підготовки фахівці», - сказав Гройсман, додавши, що на сьогодні уряд має актуалізувати проблематику екстреної медицини. За інформацією прес-служби, під час наради були озвучені наступні проблеми, які потребують негайного вирішення, - підготовка кадрів, забезпечення належного рівня оплати праці, комплектація автомобілів швидкої допомоги. Як повідомляв УНІАН, Гройсман вже неодноразово висловлював підтримку в. о. міністра охорони здоров’я Супрун, а також підкреслював необхідність проведення медичної реформи. В рамках цієї реформи, Кабмін реалізовує програму «Доступні ліки», а також, на сьогодні по країні проходить широка програма «Обери лікаря», в ході якої громадяни мають обрати для себе сімейного лікаря та заключити з ним відповідний договір.
Детальнішеhttps://health.unian.ua/country/10082057-groysman-zaklikav-aktualizuvati-problematiku-ekstrenoji-medicini.html