RSSВерсія для друку
Гройсман: Президент може підписати закон про медреформу в останні дні перед новим роком
27.12.2017

За планом Уряду України розсортування медичної реформи повинно розпочатись з початку 2018 року. Для цього необхідно отримати підпис президента.

«Я постійно аналізую: ніхто не хотів братись за цю історію, всі думали, що нехай буде, як є, ніхто не бажав розглянути суть цієї системи. Ми розглянули і побачили, що це серйозна законсервована система, яку потрібно оновлювати», — висловив думку Прем’єр.

Окремо Гройсман висловив свою думку стосовно чвар, які протягом року тривали між парламентським Комітетом з питань охорони здоров’я та Міністерство охорони здоров’я, а саме між Богомолець, Мусієм та Супрун. На його думку, все вже прийнято і необхідно думати, як максимально якісно впроваджувати медичну реформу, щоб зробити це за короткий термін.

«Я рекомендую всім залучатись к створенню нової системи охорони здоров’я, а не наражати реформу постійній оскаженілій критиці», — підкреслив Володимир Гройсман.

Нагадаємо, що медичну реформу у вигляді двох законопроектів №6327 та №6604 Верховна Рада підтримала та прийняла більшістю голосів в жовтні та в листопаді. Довгий час вони не могли бути передані на підпис президента через проекти постанови про їх відміну, які готували в Оппозиційному блоці.

Джерело