RSSВерсія для друку
Гройсман повідомив про стрімке зростання зарплатні в лікарів
27.08.2018

Голова уряду Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook повідомив, що реальна зарплатня лікарів зросла завдяки підписаним з пацієнтами деклараціям.

«Лікарі по всій Україні продовжують підписувати декларації зі своїми пацієнтами, відповідно їх зарплатня зростає. Погляньте на два конкретні приклади. До підписання декларацій лікар в державному медзакладі на Харківщині у червні отримав 9 752 грн зарплатні, а у серпні, після того як оформив 1600 договорів з пацієнтами – вже 14 160 грн. Або приклад іншого медзакладу вже на Львівщині. У червні зарплата лікаря становила 5 500 грн, після підписання 1800 декларацій – 15 700 грн», — зазначає в своєму повідомленні Прем’єр-міністр.

Одразу ж необхідно зазначити, що інформація відповідає дійсності лише частково. Рішення про збільшення зарплатні лікарям первинної ланки приймається виключно керівництвом медичних закладам. При цьому, частина з них згідно з офіційним повідомленням МОЗ України, взагалі використали отримані за декларації кошти не на зарплатні, а на придбання медичних виробів та обладнання.

Джерело