RSSВерсія для друку
Гройсман обіцяє, що у наступному році перешкод у закупівлі ліків не буде
15.09.2016

Уряду разом з профільним комітетом парламенту вдалося розблокувати постачання ліків для онкохворих дітей.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. “Нам спільно з Міністерством охорони здоров'я та профільним комітетом вдалося розблокувати процес, яким ми займалися три місяці. І ми можемо сказати, що вже через три-чотири дні вони з'являться у медичних закладах”, - зауважив Гройсман. Він додав, що серед розблокованої партії ліків є препарати як для дітей, так і для дорослих.

Також, за словами прем‘єр-міністра, у наступному році буде знято перешкоди у закупівлі ліків за державні кошти. “Зараз ми ці бар'єри знімаємо і зробимо все, щоб в наступному році, і це буде відображено в проекті бюджету, на закупівлю ліків було сформовано більший ресурс”, - запевнив він.

В свою чергу в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зауважила, що ці ліки не могли розмитнити впродовж 90 днів. За її словами, проблема полягала в тому, що міжнародна організація Crown Agents мала непорозуміння щодо того, хто є власник цих ліків. “Цілий місяць я працювала з Crown Agents та “Укрмедпостачем”, щоб вирішити це питання”, - сказала Супрун.

Детальніше 

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...