RSSВерсія для друку
Головне не система, а громадянин - МОЗ презентувало пріоритети змін системи охорони здоров’я регіональним представникам
11.10.2016

10 жовтня в.о. міністра охорони здоров'я доктор Уляна Супрун разом із заступниками міністра та віце-прем'єр-міністром України Павлом Розенко зустрілися з представниками керівників структурних підрозділів охорони здоров'я в регіонах. Учасники зустрічі обговорили ключові зміни системи охорони здоров'я, цілі та стратегічні плани.

В.о. міністра охорони здоров'я доктор Уляна Супрун зазначила, що однією з нагальних потреб є перевизначення фінансової системи таким чином, щоб кожен громадянин гарантовано мав доступ до медичної допомоги. Для цього буде впроваджена система “гроші йдуть за пацієнтом”, спочатку на первинній ланці медичної допомоги, а згодом на вторинній та третинній ланках.

В умовах децентралізації, відповідальність та повноваження, зокрема щодо прийняття фінансових рішень, переходять на регіональний рівень. Заступник міністра Павло Ковтонюк відмітив, що для стимулювання змін системи фінансування тих регіонів, які швидше рухаються в реформах, має бути пріоритетнішим. “Наші податки мають йти на покриття вартості медичої допомоги. Зі свого боку громади мають забезпечити те, щоб люди її отримали”, - сказав заступник міністра.

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...