RSSВерсія для друку
Голова Держкомпідприємництва підтримує закриття аптечних кіосків
15.07.2011

Голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Михайло Юрійович Бродський підтримує ідею щодо закриття аптечних кіосків у містах. Про це він повідомив під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на тему: "Про невідкладні заходи щодо захисту вітчизняного ринку від неякісних і фальсифікованих лікарських засобів та вдосконалення цінової політики у сфері обігу лікарських засобів та виробів медичного призначення". 

За словами керівника відомства, він погоджується із фахівцями в тому, що такий вид аптечного закладу, як «аптечний кіоск» – це застаріла форма аптечного підрозділу. Її було створено у 90-ті роки минулого століття, коли після розвалу Радянського Союзу та аптечної мережі необхідно було з мінімальними затратами забезпечити населення ліками.

 Тепер, коли країна вже встала на ноги, в Україні має місце перенасиченість аптечними закладами у містах, що заважає нормальній роботі аптечної мережі і необґрунтовано та штучно підвищує конкурентну боротьбу за рахунок погіршення якості надання такої послуги, як забезпечення громадян якісними та безпечними ліками.

www.diklz.gov.ua/news/golova-derzhkompidpriemnitstva-pidtrimue-zakrittya-aptechnikh-kioskiv