RSSВерсія для друку
Голова Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань виступив на 64-й сесії ВООЗ
20.05.2011

Державам-членам Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) варто об'єднати зусилля у справі послідовного впровадження Глобальної стратегії профілактики неінфекційних захворювань та боротьби із ними. На цьому наголосив голова Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань Олександр Федько під час свого офіційного візиту до Женеви для участі у роботі 64-ї Всесвітньої Асамблеї охорони здоров'я (ВАОЗ).

"Зміцнення політичних заходів, спрямованих на реалізацію програм здорового способу життя та профілактики неінфекційних захворювань, вимагають скоординованих дій і єдиної філософії, заломлених через призму національних особливостей і потенційних можливостей окремих держав", - зазначив голова української делегації.

Олександр Федько зокрема підкреслив важливу роль ВООЗ у питаннях глобального здоров'я та подякував організації за ефективне виконання своєї місії щодо консолідації, координації та спрямування зусиль світової медичної спільноти у напрямку покращення здоров'я населення Землі шляхом покращення надання медичних послуг та підвищення доступності медичної допомоги у кожній окремій країні.

В рамках візиту Олександр Федько провів офіційну зустріч з виконавчим директором Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією Мішелем Казачкіним.

Сторони обговорили стан двостороннього співробітництва та перспективи для України щодо гранту 10-го раунду Глобального фонду по СНІДу. Сторони підкреслили важливість профілактичних програм зі зниження шкоди для ефективного запобігання поширенню ВІЛ-інфекції та відмітили відчутні позитивні зрушення у напрямку підвищення ефективності контролю за розповсюдженням ВІЛ-інфекції в Україні. "Україна є прикладом для інших країн регіону Східної Європи та Середньої Азії", - підкреслив Мішель Казачкін.

Загалом, у роботі 64-ї Всесвітньої Асамблеї охорони здоров'я взяли участь Генеральний директор ВООЗ Маргарет Чен, регіональні директори ВООЗ, Міністри охорони здоров'я країн-членів ВООЗ, спеціальні запрошені - глави держав та урядів, а також засновник благодійного "Фонду Біла та Мелінди Гейтс", засновник компанії "Майкрософт" Білл Гейтс.

Джерело інформації сайт: www.moz.gov.ua