RSSВерсія для друку
Глобальний фонд та МОЗ України обговорили співпрацю після закінчення гранту у наступному році
26.10.2016

25 жовтня 2016 р. відбувся візит в Україну представників Глобального фонду по боротьбі зі СНІД, туберкульозом і малярією (далі — Глобальний фонд) щодо його подальшої співпраці з нашою державою, спрямованої на боротьбу зі СНІД та туберкульозом. У ході програми візиту було проведено спільну прес-конференцію Уляни Супрун, виконуючої обов’язки міністра охорони здоров’я України, Марка Едінгтона, голови підрозділу з управління грантами Глобального фонду, та Дмитра Шерембея, заступника голови Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції, голови координаційної ради БО «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД». Слід зауважити, що візит представників Глобального фонду в Україну триває з метою оцінки реалізації програм із забезпечення сталості медичних послуг щодо туберкульозу та ВІЛ-інфекції. Отримання від України чіткого плану підтримки програм лікування ВІЛ-інфекції та туберкульозу протягом найближчих трьох років дозволить правлінню Глобального фонду визначитися з умовами фінансування у 2018–2020 рр. Рішення про новий проект буде прийнято правлінням Глобального фонду у листопаді 2016 р.

Під час прес-конференції Уляна Супрун подякувала Глобальному фонду за підтримку у лікуванні пацієнтів з ВІЛ-інфекцією та туберкульозом в Україні та розповіла про додаткове фінансування з боку держави на наступний рік задля забезпечення ще більшої доступності такого лікування для українських пацієнтів, що хворіють на ВІЛ/СНІД та туберкульоз.

«Ми домовилися з нашими партнерами про допомогу українським пацієнтам, що хворіють на ВІЛ/СНІД та туберкульоз. У Державному бюджеті для цього також закладено додатково 2 млрд грн. Таким чином, з додатковим фінансуванням та допомогою партнерів з Глобального фонду ми сподіваємося забезпечити лікуванням більше 50% українських пацієнтів з ВІЛ/СНІД та туберкульозом. Разом з іншими партнерами також будемо намагатися забезпечити лікуванням ще більше пацієнтів», — зауважила У. Супрун. Вона також висловила сподівання, що партнери нададуть підтримку і в нових програмах профілактики й амбулаторного лікування пацієнтів з ВІЛ/СНІД та туберкульозом задля зниження показників захворюваності на такі захворювання в нашій країні.

Дмитро Шерембей висловив подяку Глобальному фонду за багаторічне надання допомоги українським пацієнтам із ВІЛ/СНІД та ­туберкульозом. Завдяки підтримці Глобального фонду в України з’явився шанс подолати епідемію ВІЛ-інфекції та туберкульозу, додав спікер.

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...