RSSВерсія для друку
Гепатит С – «заморожена війна» з невидимим ворогом
10.08.2016

10 серпня  2016 року  Альянс громадського здоров’я (Альянс) під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа центрі оприлюднив результати загальнодержавного експрес-тестування загального населення на вірусний гепатит С, яке проводилось спільно з партнерськими громадськими організаціями  в усіх областях України з нагоди Міжнародного дня боротьби з вірусними гепатитами в рамках традиційної всеукраїнської адвокаційно-просвітницької кампанії «Вимагаємо лікування!».

 

Оприлюднені результати тестування викликають серйозне занепокоєння. Всього у  26 містах всіх областей України (окрім окупованих територій) було протестовано 3 844 особи, у 324 випадках (8,5%) експрес-тест показав наявність антитіл до вірусного гепатиту С.

 

Важливо відзначити, що тестування проходили просто випадкові перехожі, адже акція проводилась на центральних вулицях, у парках та скверах. Для багатьох такий результат став повною несподіванкою, оскільки підступною рисою гепатиту С є те, що він тривалий час не має клінічних проявів.

 

З пост-релізом можна ознайомитись тут

 

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...