RSSВерсія для друку
“Гаряча” лінія МОЗ України набирає обертів
07.08.2013

Вже майже п'ять місяців в Міністерстві охорони здоров'я України працює оновлена “гаряча” телефонна лінія, яка була створена для оперативного реагування на звернення громадян.

 

За номером 0-800-801-333 з 9.00 до 18.00 години по будням українці та іноземці можуть бути поінформованими про діяльність міністерства та його підрозділів, детально дізнатися про надання пільг, спеціальних медичних довідок, санаторно-курортного забезпечення, отримати консультацію з медичних та фармацевтичних питань, надати свої пропозиції, подяки та скарги тощо.

 

Протягом липня 2013 року на “гарячу” лінію МОЗ України звернулося майже дві тисячі громадян, які в основному цікавилися лікарськими засобами та цінами на них, правилами отримання медичних довідок, діяльності медико-соціальної експертної комісії, чимало дзвінків були присвячені літній вступній кампанії до медичних навчальних закладів. Також українців цікавили питання імунопрофілактики, онкології, дитячої медицини тощо.

 

Цього місяця понад сотні українців за телефоном “гарячої” лінії отримали вичерпну інформацію щодо захворюваності на гепати та сучасних методик його діагностики, профілактики і лікування, адже напередодні Всесвітнього дня боротьби з гепатитом у Міністерстві охорони здоров'я України було організовано додаткові канали зв'язку.

 

Оперативний телефонний зв'язок з міністерством налагоджено не лише для пересічних громадян, але й для фахівців галузі. У телефонному режимі лікарі, середній та молодший медичний персонал можуть отримати інформацію про ліцензування, акредитації, навчання та підвищення кваліфікації, дізнатися про нормативні новинки та правила, новації в медичній практиці.

 

Джерело