RSSВерсія для друку
Фундація медичного права та біоетики України стала інституційним членом ESCR-net
03.11.2015

02 листопада 2015 року ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» набула статусу інституційного члена Міжнародної мережі з питань економічних, соціальних і культурних прав (ESCR-net).

Економічні, соціальні і культурні права стосуються таких фундаментальних для людського життя та свободи цінностей як: праця, здоров’я, освіта, їжа, житло, соціальний захист тощо. Люди у всьому світі ведуть боротьбу за те, аби зробити ці цінності реальністю для них самих та їх сімей.  

 ESCR-net є спільною ініціативою груп людей та окремих професіоналів, що охоплює понад 270 соціальних рухів, громадських організацій та осіб, які здійснюють адвокацію, із 70 країн світу. Мережа має своєю метою забезпечення прав людини з особливим фокусом на економічних, соціальних і культурних правах, а також напрацювання механізмів реалізації, захисту та здійснення цих прав. Завдяки ESCR-net, окремі спільноти, індивіди мають змогу обмінюватись інформацією, розробляти та ухвалювати колективні рішення та втілювати ці рішення в життя, розробляти нові стратегії та механізми забезпечення прав людини. Сприяючи проведенню спільних кампаній, заохочуючи комунікацію та забезпечуючи солідарність в усіх регіонах, Мережа має намір сформувати глобальний рух з метою забезпечення прав людини та соціальної справедливості для усіх на рівних умовах.   

 Основні завдання ESCR-net:

·           Створити гнучку та децентралізовану структуру, що дає змогу групам людей з різних частин світу забезпечувати спільні інтереси, що стосуються соціальної справедливості і захисту прав людини. Основним способом здійснення цього завдання є функціонування тематичних груп, що дають змогу групам людей та окремим професіоналам напрацьовувати стратегії, ініціювати реалізацію спільних проектів та проводити кампанії спрямовані на забезпечення економічних, соціальних і культурних прав.

·           Зміцнити спроможність груп людей та організацій, активістів, зокрема, та не обмежуючись, жінками, уразливими верствами населення, соціальними рухами, групами людей за соціальну справедливість, в контексті використання інструментів захисту прав людини у їхній діяльності.  

·           Створити прямі зв’язки між групами людей з різних частин світу з метою зміцнення та підтримки діяльності кожної з цих груп, забезпечити спільну працю цих груп за допомогою різних засобів як-от: обмін інформацією, координування спільних заходів, розробка спільних програм та стратегій тощо.

·           Сформувати галузь економічних соціальних і культурних прав та сприяти формуванню колективної позиції з глобальних питань, що пов’язані із цими правами.  

Детальніше про ESCR-net можна дізнатись за посиланням

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...