RSSВерсія для друку
Формування мережі первинної та екстреної медичної допомоги – основні стратегічні напрямки реформування галузі у 2012 році
05.04.2013

Реформування галузі охорони здоров'я у 2012 році в першу чергу було спрямовано на створення мережі первинної медичної допомоги та екстреної медичної допомоги, підвищення ефективності державного фінансування, якості та доступності медичних послуг, покращення кадрового потенціалу та проведення моніторингу ходу реформування.

Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов, виступаючи у Національному медичному університеті ім. О.О.Богомольця під час розширеного засідання підсумкової Колегії МОЗ України.

За його словами, основні завдання, які виконувалися у ході реформування медичної галузі протягом минулого року, були спрямовані на завершення структурного оформлення первинної ланки медичної допомоги населенню, а саме: створення мережі з її кадровим укомплектуванням та матеріально-технічним оснащенням, забезпечення реалізації права пацієнтів на вільний вибір лікаря первинної ланки, розвиток та запровадження нових медичних технологій. Зокрема, у 2012 році в пілотних регіонах України у повному обсязі здійснено структурну реорганізацію рівня первинної медичної допомоги і створення Центрів ПМСД. Спостерігаються позитивні тенденції у структурі медичних послуг щодо зниження показників госпіталізації, викликів ШМД, консультацій спеціалістів. Зростає кількість відвідувань пацієнтів з профілактичною метою. Відзначено позитивні зрушення і в напрямку покращення рівня кадрового забезпечення Центрів ПМСД.

Детальніше…