RSSВерсія для друку
Фармацевти-корупціонери погрожують уряду новим Майданом
26.11.2015

Тендерне фармацевтичне лобі погрожує уряду новим Майданом. Їм не подобається, що закупівлю ліків для важкохворих передали міжнародним організаціям.

Мовляв, забравши це право в них, держава бореться не з корупцією, а знищує вітчизняного виробника. А от хворі на онкологію, туберкульоз, СНІД, гепатит та ще десяток страшних хвороб, навпаки, радіють, що тепер гарантовано будуть з ліками.

Коли в березні цього року в парламенті зареєстрували законопроект про передачу закупівель медпрепаратів міжнародним організаціям – хворі зраділи, проте зарано.

Палки в колеса встромляють ті, хто з року в рік наживався на мільйонних тендерах. Це люди, які володіють вітчизняними фармкомпаніями. Їм вигідно купувати препарати в самих себе: за завищеною ціною і не завжди доброї якості. Аби залишити все як є, тендерне лобі тримало оборону по всіх фронтах. У парламенті з'являлись закони-клони, які мали загальмувати процес. Коли документ таки ухвалили, почали втручатись в роботу уряду. Не вийшло.

 Тепер відсторонені від тендерів фармацевти погрожують уряду новим Майданом і пишуть скарги. Мовляв, вони не проти аби необхідні ліки для важкохворих закуповували міжнародні організації. Однак не хочуть виконувати їхні умови, зокрема так звану перекваліфікацію.

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...