RSSВерсія для друку
Фахівці та науковці обговорили проблеми державно-приватного партнерства у галузі охорони здоров’я України
28.10.2013

В рамках виставки «Охорона здоров’я 2013» відбулась друга науково-практична конференція «Державно-приватне партнерство у галузі охорони здоров’я. Сьогодення та перспективи».

Актуальність даної теми не викликає сумнівів, зважаючи на недофінансування з державного бюджету галузі охорони здоров’я України. Необхідність залучення інвестицій бізнес-партнерів, беручи до уваги успішний світовий досвід, свідчить про ефективність державно-приватного співробітництва в розвитку національних систем охорони здоров’я.

Під час своєї доповіді Голова C.R.E.A.M. EUROPE PPP Alliance Зоран Єлич вказав на переваги такого партнерства та запропонував план його розвитку, розроблений спеціально для медичної галузі України.

Голова Української федерації роботодавців охорони здоров’я Володимир Загородній підкреслив важливість теми конференції та закликав усіх учасників до активної дискусії. За його словами, єдиним шляхом для подолання прогалини в партнерстві бізнесу та країни є прийняття закону «Про державно-приватне партнерство». У такому випадку з’являється ще один суб'єкт, який може забезпечити публічність і відкритість функціонування національної медичної сфери.

Спеціальний гість конференції – директор з розвитку проектів найбільшої девелоперської компанії Швейцарії – HRS International Девід Мізрахі поділився з учасниками заходу останніми тенденціями та напрямами залучення інвестицій для фінансування закладів охорони здоров’я у Європі.

Джерело