RSSВерсія для друку
Епідзагрози у зв'язку з виявленим випадком захворювання на сибірку немає – МОЗ
07.05.2012


За інформацією Черкаської обласної санепідстанції, зареєстровано один випадок захворювання людини на сибірку (сибірську виразку) у мешканця м.Звенигородка, який займався заготівлею худоби з метою реалізації на ринку. Епідзагрози щодо захворювання інших людей за місцем можливого інфікування не встановлено. Про це УНН повідомили у прес-службі МОЗ України.

Діагноз сибірки попередньо встановлено Звенигородською центральною районною лікарнею 30.04.2012. Для остаточної ідентифікації збудника матеріали направлено до лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДЗ "Центральна санітарно-епідеміологічна станція" МОЗ України.

Розпочато епідеміологічне та епізоотичне розслідування. За даними державної ветеринарної та фітосанітарної служби району під час передзабійного огляду тварини та ветеринарної експертизи сировини забита тварина була здорова.

Здійснюється комплекс протиепідемічних заходів.

Довідка. Сибірська виразка є небезпечною інфекційною хворобою, збудник якої може передаватися через хворих тварин або через збудника, який тривалий час зберігається у ґрунті. Інкубаційний термін хвороби доволі короткий, від кількох годин до декількох діб. 

Характерними проявами є враження шкіри, що супроводжується високою температурою та загальною інтоксикацією організму.

Найуразливішими категоріями захворювання є професійні контингенти на забійних шкіро-в’ялених підприємствах. Сибірська виразка може передаватися також із м’ясом хворих тварин. Зараження від людини до людини є нетиповим.

Джерело:
www.unn.com.ua/ua/news/704957-epidzagrozi-u-zvyazku-z-viyavlenim-vipadkom-zahvoryuvannya-na-sibirku-nemae--moz/