RSSВерсія для друку
Епідемічна ситуація з грипу та гострих респіраторно-вірусних інфекцій в Україні є стабільною та прогнозованою
09.10.2013

Про це йшлось під час брифінгу «Грип: профілактика та вакцинація», який сьогодні відбувся в МОЗ України.

Участь в брифінгу взяли Перший заступник Голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олександр Кравчук, Головний позаштатний інфекціоніст МОЗ України Ольга Голубовська та Начальник відділу моніторингу імунобіологічних та вакцинних препаратів Державного експертного центру МОЗ України Валерія Васильєва.

Як повідомив Олександр Кравчук, станом на сьогодні, епідемічна ситуація з грипу та гострих респіраторно-вірусних інфекцій (ГРВІ) в Україні є стабільною, прогнозованою та характерною для цієї пори року. «У жодному з регіонів України перевищення епідемічних порогів не зафіксовано. У порівнянні з минулим роком спостерігається невелике (на 11,48%) зростання рівня захворюваності на грип та ГРВІ, пов’язане з тим, що літо було холоднішим», – розповів урядовець.

Також Олександр Кравчук розповів, що у перші тижні вересня було відмічено характерне сезонне зростання захворювань на респіраторні інфекції, пов’язане з початком навчального року. На 40 тижні, за даними по десяти контрольним містам, захворіло 44226 осіб, з них дітей – 29807. У порівнянні з минулим тижнем рівень захворюваності зріс на 5%.

Джерело