RSSВерсія для друку
Епідемічна ситуація: активність грипу залишається низькою
22.12.2017

Незважаючи на те, що одразу три види грипу прийшли до України цього сезону, епідемічна ситуація залишається в нормі для цього періоду року.

МОЗ повідомляє, що епідемічний рівень захворюваності на грип та ГРВІ продовжує зростати тільки у Дніпропетровській області, в той час, як в інших регіонах України подекуди знижується. Як приклад приводять Київ, де за тиждень рівень захворюваності знизився на 1,4  відсотки. При цьому, столиця щороку мала найвищий показник захворюваності.

Продовжується сезон вакцинації від грипу в Україні. Станом на 21 грудня щеплення проти грипу зробили 160 161 осіб. Окрему роботу було проведено по дослідженню зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ. Загалом вдалось визначити один випадок грипу вірусу типу А та один типу В.

В більшості людей грип проходить без ускладнень, мінімальна кількість госпіталізацій, в більшості випадків серед дітей. Смертей через ускладнення від грипу зафіксовано не було.

Нагадаємо, що в листопаді у продаж в аптеках поступили чотири види вакцин від грипу типу A/Michigan/45/2015 — форма свинячого грипу, A/Hong Kong /4801/2014 — пташиний грип і B/Brisbane/60/2008.

Нагадуємо, що ВООЗ рекомендує приділяти особливу увагу вакцинації від грипу медикам, в першу чергу лікарям первинної ланки, які знаходяться в групі ризику через велику кількість контактів з хворими.

Джерело