RSSВерсія для друку
Екстрену допомогу можна викликати за єдиним телефонним номером 112
23.09.2011

Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112».

Законом визначено правові та організаційні засади функціонування системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112.

До системи 112 входять утворені у складі територіальних органів спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань цивільного захисту центри екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112, оперативно-диспетчерські служби, підрозділи екстреної допомоги населенню, які з використанням телекомунікаційних мереж, програмних, технічних та інших засобів надають екстрену допомогу населенню.

Для екстрених викликів використовується єдиний телефонний номер 112 та телефонні номери підрозділів екстреної допомоги населенню.

Екстрений виклик здійснюється безоплатно.

В законі визначені основні принципи функціонування системи 112 - оперативне та цілодобове реагування на екстрені виклики, а також комплексний підхід до надання екстреної допомоги населенню.

Регулювання системи 112 здійснюється Кабінетом міністрів України, спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань цивільного захисту, іншими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Центри 112 забезпечують: прийняття та оброблення екстрених викликів; визначення підрозділів екстреної допомоги населенню, які залучаються для надання такої допомоги; передачу інформації про екстрені виклики до оперативно-диспетчерських служб; забезпечення взаємодії підрозділів екстреної допомоги населенню під час надання такої допомоги; ведення обліку та формування статистичної звітності, зберігання інформації про екстрені виклики.

Оператори центрів 112 приймають та обробляють екстрені виклики, передають інформацію про такі виклики та їх аудіозаписи (у разі потреби) відповідним оперативно-диспетчерським службам.

 

Детальніша інформація за адресою:

health.unian.net/ukr/detail/224477