RSSВерсія для друку
Експерт Світового банку високо оцінив реформування охорони здоров'я на Дніпропетровщині
18.07.2012

На запрошення Міністерства охорони здоров'я України Дніпропетровську область відвідав експерт Світового банку Модесто Мартінез. З метою надання технічної допомоги в ході реформування медичної галузі міжнародний експерт побував у лікувальних закладах області та оцінив ситуацію на місцях, повідомили УНН у прес-службі МОЗ.

Особливу увагу Мартінез приділив реорганізації первинної ланки надання медичної допомоги, а саме впровадженню інституту сімейної медицини. Він відвідав амбулаторії загальної практики - сімейної медицини у Новомосковську та Новомосковському районі, побував у лікарнях, які надають вторинну спеціалізовану медичну допомогу. Крім того, міжнародний експерт відвідав обласну клінічну лікарню ім. І.І.Мечникова та обласну дитячу клінічну лікарню, де зміг ознайомитися з організацією надання висококваліфікованої медичної допомоги жителям області.

Модесто Мартінез також здійснив візит до обласного клінічного онкологічного диспансеру, обласної клінічної психіатричної лікарні та Дніпропетровського регіонального перинатального центру.

Після завершення моніторингу медичних закладів Модесто Мартінез дав позитивну оцінку того, що побачив, та висловив побажання подальшої співпраці. Остаточні висновки візиту експерта Світового банку будуть відомі в жовтні 2012 року.

"Дніпропетровщина стала першим регіоном в Україні, який відвідав експерт Світового банку пан Модесто Мартінез. Адже в процесі модернізації охорони здоров'я ми спираємося саме на світову практику організації надання медичної допомоги для населення і маємо великий досвід співпраці з міжнародними експертами. Це дає можливість отримати всебічну оцінку, підвищити якість надання медичних послуг та оптимізувати процес модернізації охорони здоров'я", - сказала начальник Головного управління охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург. 

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/824102-ekspert-svitovogo-banku-visoko-otsiniv-reformuvannya-ohoroni-zdorovya-na-dnipropetrovschini/