RSSВерсія для друку
Експерт розповів, для кого грип є смертельно-небезпечним
11.01.2013

Головний позаштатний дитячий інфекціоність МОЗ Сергій Крамарєв розповів, для кого грип може бути смертельно-небезпечним, повідомляє УНН.

С.Крамарєв зазначив, що існують так звані групи ризику захворюваності на грип, до яких входять діти до 5 років, вагітні, люди віком від 65 років, люди з надмірною вагою, хворі на діабет, хворі на хронічні захворювання.

«Всі категорії людей з груп ризику вимагають обов'язкової щорічної вакцинації. Для них грип може бути смертельно небезпечним. І це питання не повинно підлягати ніякій дискусії. Що стосується людей з нормальною імунною системою, то бажано вакцинуватися тим з них, хто веде активний спосіб життя, тим, для яких захворіти - значить втратити бізнес або якісь великі гроші, "випавши" з активного способу життя. А всім іншим щепитися бажано, так як ніхто не зможе гарантувати вам відсутність важких постгрипозних ускладнень», - пояснив С.Крамарєв.

Окрім цього,існують також «професійні» групи ризику: відповідно до Наказу МОЗ від 16.09.2011№595, щеплення від грипу рекомендовані військовослужбовцям, будівельникам, працівникам Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ, медичним працівникам.

Джерело