22.10.2012

Нерідко в якийсь момент робочого процесу людина стикається з тим, що у неї знижується концентрація і  хилить до сну. За словами вчених, це абсолютно нормально, адже високий рівень двоокису вуглецю в офісах і класних кімнатах впливає на уважність і здатність приймати рішення, передає The Daily Mail.

Джерело двоокису - людина. У закритому приміщенні концентрація може досягати декількох тисяч часток на мільйон (в середньому 1000-3000 частинок і більше). На вулиці ж вона дорівнює 380 частинок, пояснюють співробітники Університету Нью-Йорка і Національної лабораторії Лоуренса Берклі при Університеті Каліфорнії.

Дані рівні двоокису безпечні для здоров'я людини, але вони  позначаються на розумовій діяльності. Так, при концентрації в 1000 часток (звичайна ситуація для офісів) результати 6 з 9 тестів виявлялися значно гірше стандартних.

Найбільшу проблему створювали класні кімнати через  скупченість.Тому не виключено, що люди, які складають іспити в такому приміщенні, отримають низьку оцінку. Можливо, якщо регулярно вентилювати приміщення, можна уникнути багатьох проблем, роблять висновок вчені.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/13158