RSSВерсія для друку
Другий етап медичної реформи стартує 1 квітня: що треба знати пацієнтам
06.02.2020

З 1 квітня в Україні стартує другий етап медичної реформи, в який включені медичні заклади, які надають спеціалізовану (районні, міські) та високоспеціалізовану (обласні лікарні і центри) медичну допомогу. Між ними буде шалена конкуренція, боротьба за пацієнта, адже пацієнт зможе вільно обрати ту лікарню і спеціаліста, в якій хоче проконсультуватися чи прооперуватися. Прив’язки до районної чи міської лікарні більше не буде. І гроші за надану медичну послугу НСЗУ заплатить тій лікарні, яку обере пацієнт.

Про це у середу, 5 лютого, йшлося на брифінгу за участі першого заступника голови Львівської ОДА Василя Лозинського, в. о. директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрія Васька, директорки Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар’яни Возниці і директорки департаменту комунікацій НСЗУ Тетяни Бойко.

«Філософія надання медичних послуг зміниться кардинально. Кошти підуть за пацієнтом і між лікарнями, у доброму розумінні слова, розпочнеться конкуренція: хто якісніше, краще надаватиме медичну послугу, хто матиме більше сучасного обладнання, хто буде успішніший. Адже пацієнт матиме право вибору», – каже Василь Лозинський.

Детальніше за посиланням https://zaxid.net/news/