16.04.2018

З березня до квітня 2018 р. (чотири модулі по два дні) тривало друге спеціалізоване навчання для адвокатів, організаторами якого були Комітет медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ, ВБФ «Українська фундація правової допомоги», ГО «Фундація медичного права та біоетики України», Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Мета навчання – висвітлити теоретичні аспекти медичного права та розкрити особливості правозастосування і правореалізації у сфері охорони здоров’я, надаючи практичні інструменти та алгоритми адвокатам для роботи над медичними справами.

Протягом навчання адвокати мали можливість ознайомитись зі спектром тем: від міжнародних стандартів, законодавства у сфері охорони здоров’я, правового статусу суб’єктів медичних правовідносин, обігу персональних даних до юридичної відповідальності, дефектів надання медичної допомоги, правового регулювання відносин в окремих сферах медицини.

Учасниками заходу були адвокати з усіх областей України, відібрані за конкурсом, що прагнули збагатитись знаннями та обмінятись досвідом. Тренери також пройшли добір, до участі було залучено провідних національних фахівців з медичного права, які займаються доктриною та практикою царини (Ірина Сенюта, Роман Майданик, Сергій Антонов, Оксана Кашинцева, Дмитро Клапатий, Христина Терешко), а також адвокатів-випускників першого спеціалізованого навчання (Сергій Павлов, Олег Юдін, Оксана Вітязь, Ольга Троценко, Дмитро Дюжев), які активно поринули у вир медичного права та практикують у медичних справах. Окрім того, до проведення сесій залучались судові експерти, прокурори, фахівці Офісу омбудсмена.

Окрім насиченого навчального процесу, захід був сповнений дружньою атмосферою, прагненням пізнати нову сферу та цікавими знайомства.

Навчання завершилось урочистою церемонією з врученням сертифікатів як адвокатам – учасникам навчання, так і тренерам.

Слухачі навчального курсу мали можливість отримати не лише теоретичні знання, а й практичні навики, обмінятись досвідом, налагодити співпрацю і стати членами адвокатської родини медичного права.

Files:
10.JPG270 K
2.JPG566 K