RSSВерсія для друку
Доступність кваліфікованої лікарської допомоги є основою реформування медичної галузі
05.12.2013

«Сільські заклади охорони здоров’я не підлягають плановому закриттю, адже, основною метою медичної реформи є, в першу чергу, забезпечення доступності необхідної лікарської допомоги усім жителям регіону, незалежно від їх соціального становища або місцезнаходження», – заявила заступник директора департаменту охорони здоров’я Херсонської обласної державної адміністрації Ліна Бондарева під час прес-конференції, присвяченій реалізації проекту «Територія здоров’я».

Так, на сьогодні створено 144 лікарських амбулаторій, з яких 112 знаходиться у сільській місцевості, ще 52 амбулаторії планується відкрити, реорганізувавши фельдшерсько-акушерські пункти.

За її словами, на засіданні експертної комісії з реалізації Національного проекту «Нове життя» – нова якість охорони материнства та дитинства» Херсонську область внесено до бюджетного фінансування щодо створення регіонального перинатального центру. Відповідно, з початку наступного року з державного бюджету буде виділено 66,5 млн грн на реконструкцію акушерського корпусу Херсонської обласної клінічної лікарні для створення сучасного закладу.

Джерело