RSSВерсія для друку
Доступні ліки: з’явився дашборд з інформацією про виписані/відпущені рецепти
09.04.2019

На сайті Національної служби здоров’я України (НСЗУ) розміщено дашборд, у якому доступна вся динамічна інформація про виписування та відпуск електронних рецептів у різних регіонах та закладах.

Відповідно до даних НСЗУ станом на 9:17 9 квітня в урядовій програмі «Доступні ліки» беруть участь 5386 аптек та аптечних пунктів України. У рамках програми з 1 до 9 квітня виписано 196 614 електронних рецептів, за 49 528 рецептами вже відпущені лікарські засоби в аптеках та аптечних пунктах України. Лідирує за кількістю виписаних (30 828) та погашених рецептів (7918) Дніпропетровська обл.

Раніше НСЗУ на своєму сайті також розмістила дашборд з мапою, на якій відображено всі аптеки, які уклали договори на реімбурсацію та долучилися до програми «Доступні ліки» з 1 квітня 2019 р. Завдяки цьому дашборду можна заздалегідь отримати інформацію про наявність необхідних ліків у тій чи іншій аптеці.

Нагадаємо, Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Херсонській обл. повідомила, що з переходом з 1 квітня адміністрування програми «Доступні ліки» до НСЗУ в області виник дефіцит аптек-учасниць. Тому для уникнення соціального напруження територіальний орган закликав вжити необхідних заходів для збільшення кількості аптек у цій області, які повинні укласти договори з НСЗУ.

Звертаємо увагу, що компанія «Софтінформ» отримала необхідну акредитацію від НСЗУ і почала працювати в якості Аптечної інформаційної системи (АІС) для реєстрації в системі eHealth, підписання договору з НСЗУ і погашення рецепта.

 

Джерело- https://www.apteka.ua/article/497390