12.04.2019

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомляє, що 10 квітня ввечері відправлено першу партію брендованих наліпок на вхідні двері та плакатів з описом дій пацієнта та фармацевтичного працівника в рамках програми «Доступні ліки». До початку наступного тижня кожна аптека — юридична особа отримає поштою такий брендований промо-пакет.

Також наступного тижня відповідні інформаційні матеріали будуть відправлені медичним закладам, щоб лікарі під час взаємодії з пацієнтом мали практичний інструмент пояснення нововведень з 1 квітня в програмі реімбурсації.

Відмічається, що забезпечити наліпками, інформаційними плакатами та буклетами аптеки та медичні заклади вдалося завдяки проекту «Безпечні та доступні ліки» (SAFEMed), який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (United States Agency for International Development — USAID).

Раніше наше видання повідомляло про появу на сайті НСЗУ дашборду, у якому доступна вся динамічна інформація про виписування та відпуск електронних рецептів у різних регіонах та закладах. Станом на 13:40 11 квітня вже виписано 358 504 елект­ронних рецепти, з яких погашено 122 644. Із загальної кількості виписаних рецептів 273 613 виписано в містах, 47 927 — у селах та 36 964 — у селищах міського типу.

Як і раніше, лідером з виписування і погашення рецептів залишається Дніпропетровська обл.

Джерело- https://www.apteka.ua/article/497705