RSSВерсія для друку
Досягнуто домовленостей про співпрацю для прискорення закупівлі якісних ліків
26.07.2011

Міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко зустрівся з представниками Всеукраїнської Мережі Людей, які живуть з ВІЛ/СНІД (ЛЖВ) з питань забезпечення хворих на СНІД ліками.

"Ми працюємо в одному полі і з однією метою - забезпечити хворих на СНІД адекватним якісним лікуванням, - підкреслив Міністр. - Медики самотужки не зможуть вирішити питання профілактики ВІЛ-інфікування та надання комплексної допомоги хворим на СНІД, ми можемо вирішити проблему лише спільними зусиллями".

Олександр Аніщенко подякував представниками Всеукраїнської Мережі ЛЖВ за позапланову закупівлю дитячих форм антиретровірусних препаратів на суму понад 1,2 млн. грн.

Міністр проінформував представників Мережі про наявність залишків препаратів для лікування хворих на СНІД у регіонах до жовтня-листопада 2011 року. Окрім того, щоб не переривати лікування, Міністерство проводить перерозподіл препаратів між регіонами. Але на сьогодні проблемним залишається питання забезпечення ліками нововиявлених хворих, фінансування лікування яких не було передбачено у державному бюджеті. Міністерство має намір вирішити це питання за рахунок економії коштів при проведенні тендерів, а також планує звертатися до Уряду з проханням виділити додаткові кошти.

Додаткова інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20110725_3.html