RSSВерсія для друку
"Досягнення" 20-річного українського суспільства
22.08.2011

 

Напередодні 20-ї річниці Незалежності України опубліковані результати нашої країни в рейтингах міжнародних організацій у різних сферах життя.  Україна займає:

1-е місце в світі за рівнем дитячого алкоголізму (дані ВООЗ).

1-е в Європі та Центральній Азії з розповсюдження ВІЛ серед дорослих. Щорічні показники захворюваності на ВІЛ в Україну збільшилися з 2001-го по 2010 рік більш ніж у два рази (Доповідь UNAIDS про Всесвітню епідемії СНІДу, 2010).

1-е в Європі за поширеністю ВІЛ серед вагітних жінок. У 2010-му цей показник становив 0,55% (МОЗ України, 2010).

2-е місце в світі за боргами перед МВФ (12,66 млрд. дол. На серпень 2010 р.).

3-е місце в світі по постачаннях легкої оборонної техніки, у тому числі бронетранспортерів БТР-3 «Гардіан» і БТР-4 "Буцефал". Випереджають Україну Фінляндія і Росія.

3-є в світі за обсягами експорту ячменю - 16,7% світового ринку.

4-е (6%) - з експорту кукурудзи.

4-е серед країн з найгіршою економікою за версією Forbes.

4-е у світі за обсягами вирощування картоплі. При цьому в останні роки Україна закуповувала картоплю для власних потреб в Єгипті та Саудівській Аравії.

5-е в Європі (після ФРН, Італії, Великобританії, Франції) та 21 у світі за кількістю населення. За темпами вимирання - Україна у світових лідерах. Згідно з даними сайту ЦРУ по 231 країні світу, гірше справи йдуть тільки на Північних Маріанських островах, Островах Кука, у Сен-П'єр і Мікелон, Болгарії, Чорногорії та Естонії.

5-е у світі серед країн з найбільшою кількістю емігрантів. За даними Світового банку на 2010 рік, за кордоном знаходиться 6,6 мільйона українців, які виїхали в різні роки (це майже 15% від загальної кількості нинішнього населення країни). За кількістю емігрантів Україна поступається тільки Мексиці (11,9 мільйона), Індії (11,4 мільйона), Росії і Китаю (11,1 і 8,3 мільйона відповідно).

5-е у світі за кількістю вживаного алкоголю на душу населення. За даними ВООЗ, обсяг спиртного, який пересічний громадянин України випиває за рік, становить 15,6 літра. Більше, ніж в Україні, п'ють тільки в Росії, Угорщини, Чехії та Молдові.

Детальніша інформація за адресою:

tsn.ua/ukrayina/ukrayina-persha-v-sviti-po-dityachomu-alkogolizmu-i-druga-v-yevropi-za-rivnem-vil.html