RSSВерсія для друку
Донорство крові – обов’язок кожного українця
29.08.2013

Про це наголосив заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Толстанов, відкриваючи дводенний семінар проекту «Школа медичної журналістики», присвячений донорству крові та її компонентів.

У своєму вступному слові Олександр Толстанов зазначив, що саме від мас-медіа залежить та «правда», яка доноситься до суспільства. Тому мета «Школи медичної журналістики» – правдиве висвітлення актуальних питань охорони здоров’я. І цього разу варто донести до людей розуміння, що донорство крові – це обов’язок кожного. Адже майже кожен четвертий житель України протягом життя потребує лікування компонентами крові, тому проблеми служби крові торкаються практично кожної сім’ї.

Також заступник Міністра наголосив, що МОЗ України робить усе можливе, щоб забезпечити громадян безпечною та якісною донорською кров’ю. Уже сьогодні у лабораторіях поступово встановлюють новітнє обладнання. Також до кінця цього року буде проведено колегію, яка визначить стратегію подальшого розвитку та вдосконалення служби крові України.

Детальніше