RSSВерсія для друку
Дофінансування для виплат підвищеної зарплати медикам потребуватимуть лише 4% закладів первинки
11.02.2022

100% працівників закладів первинної медичної допомоги вже нараховано базову зарплату за січень у розмірі не менше 20 000 гривень лікарям та 13 500 гривень медичним сестрам. 

При цьому лише 40 закладів первинки, що становить 4% від загальної кількості, поки не в змозі власним коштом виплатити нові базові зарплати медикам. У січні в цих лікарнях зроблені нарахування оплати праці коштом авансових платежів за лютий, а в майбутньому – вони отримають дофінансування від Національної служби здоров'я України (НСЗУ). Про це в ефірі телеканалу «Дом» повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко.

«Ми вже зібрали дані з регіональних департаментів охорони здоров’я, і маємо повну картину, скільки закладів первинної меддопомоги потребують дофінансування. Нині по країні зафіксовано всього 40 таких закладів, які потребують дофінансування на загальну суму 6 мільйонів гривень на місяць. Отже, від загальної кількості закладів первинної медичної допомоги ми маємо лише 4% неспроможних закладів», – повідомив Олексій Яременко