RSSВерсія для друку
До європейської лікарської бази даних EDQM введені українські стандартні терміни
14.01.2014

ДП "Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів" завершила роботу по введенню в базу даних Європейського Директорату Якості Лікарських Засобів (EDQM) "Стандартні терміни на лікарські форми, способи введення і контейнери" (ISBN 92-871-5734-0) відповідних українських термінів. Про це УНН повідомили у прес-службі Держлікслужби.

В даний час ця база представлена та оновлюється тільки в електронній версії, вхід в який вільний для володарів останнього друкованого - п'ятий вид. 2004 р. Список Стандартних термінів був розроблений EDQM за заявкою Європейської Комісії як глосарій та для уніфікації термінів на лікарські форми, шляхи та/або способи застосування, контейнери та упаковку, медичні пристрої для лікарських засобів для застосування людиною та у ветеринарії. Стандартні терміни використовуються в заявках, досьє на реєстрацію, у маркуванні та ін.

На сьогодні в базу введені кілька сотень термінів на 32 мовах світу: албанська, англійська, болгарська, угорська, голландська, грецька, китайська, хорватська, чеська, датська, естонська, фінська, французька, німецька, ісландська, італійська, казахська, латвійська, литовська, македонська, мальтійська, норвезька, польська, португальська, румунська, сербська, словацька, словенська, іспанська, шведська, тюркська та українська.

Джерело