RSSВерсія для друку
До 2015 року в Україні буде розбудована мережа сучасних перинатальних центрів - Глава держави
06.03.2012

До 2015 року в Україні буде розбудована мережа сучасних регіональних перинатальних центрів. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на зустрічі з видатними жінками.

«Ми домовилися, що Уряд забезпечить будівництво перинатальних центрів до 2015 року. Тобто у 2014 році ми повинні завершити цю програму», - сказав Глава держави. За його словами, наразі в країні працюють вже три заклади (створені у рамках ініційованого Президентом Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства»). Наступний такий перинатальний центр буде відкрито в Донецьку.

«Таким чином ми забезпечимо на самому високому рівні захист молодих матерів, будемо створювати умови не гірші, ніж у будь-якій європейській країні», - сказав Президент. Він також висловив сподівання, що нещодавно призначена Віце-прем’єр-міністр – міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова підніме цю роботу на високий рівень.

Президент звернув окрему увагу на важливість реформування системи первинної медичної допомоги. «Ми пішли цим шляхом, і я також переконаний, що до 2014 року ми забезпечимо на найвищому рівні надання первинної медичної допомоги», - зазначив він.

За словами Глави держави, паралельно також іде робота над розбудовою мережі сучасних медичних закладів 2-3 рівнів. «Зараз ця програма готується», - сказав Віктор Янукович.