RSSВерсія для друку
До 2015 року чверть мільярда дітей у світі мають бути вакциновані – ВООЗ
08.05.2013

До 2015 року 250 тис. дітей у світі мають отримати доступ до вакцинації від інфекційних хвороб. Про це УНН повідомили у прес-службі ВООЗ.

За інформацією Організації, сьогодні у світі далеко не всі діти мають доступ до вакцин, які можуть врятувати життя мільйонам з них.

"Нам необхідно допомогти батькам краще зрозуміти переваги імунізації для забезпечення охоплення всіх дітей, незалежно від того, де вони живуть. Сьогодні вакцини захищають життя сотень мільйонів дітей; разом з нашими партнерами нам необхідно забезпечити до 2015 року імунізацію ще однієї чверті мільярда дітей", - сказав Головний виконавчий директор Альянсу ГАВІ Сет Берклі.

Нагадаємо, вакцинація визнана найкращим захистом від контрольованих інфекційних хвороб – вона попереджує близько 3 млн смертей щороку.

В Україні, відповідно до Національного календаря щеплень, обов’язковою є вакцинація від 10 інфекційних хвороб: дифтерії, правця, кашлюку, кору, паротиту, поліомієліту, туберкульозу, гепатиту В, краснухи та гемофільної інфекції.

Довідка: Альянс ГАВІ є державно-приватним партнерством, прихильним порятунку життя дітей та захисту здоров'я людей шляхом розширення доступу до імунізації в країнах, що розвиваються. Альянс об'єднує уряду розвиваються та донорських країн, ВООЗ, ЮНІСЕФ, Світовий банк, виробників вакцин, технічні установи, громадянське суспільство, Фонд Білла і Мелінди Гейтс та інших партнерів з приватного сектора. Для забезпечення сталого фінансування та достатніх запасів якісних вакцин ГАВІ використовує інноваційні механізми фінансування, включаючи спільне фінансування країнами-реципієнтами. Починаючи з 2000 року ГАВІ профінансував імунізацію 370 мільйонів дітей і сприяв запобіганню понад 5,5 мільйона випадків передчасної смерті.

Детальніше…