15.12.2011

Для залучення молодих медичних фахівців, особливо до роботи в первинній ланці на селі, місцеве керівництво має впроваджувати місцеві стимули. Про це сказав міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко на нараді з медичним активом Харкова, повідомили у прес-службі МОЗ.

Зокрема, О.Аніщенко відзначив позитивний досвід, коли місцеві органи самоврядування забезпечують медичних працівників житлом, виділяють з місцевого бюджету надбавки до заробітної плати тощо.

На нараді йшла відверта розмова з керівниками галузі охорони здоров'я Харківщини. Зокрема, харківських медиків цікавили питання щодо механізмів передачі фінансування вторинної ланки на рівень обласного бюджету, специфіка реформування у великих містах, організація роботи первинної ланки в нових умовах тощо.

О.Аніщенко підкреслив, що у процесі реформування для визначення ризиків та їх уникнення дуже важливим є точка зору медичних працівників регіонів. "Ми відкриті до ваших пропозицій, які обов'язково будуть ураховані, але хотілося б, щоб це були не тільки ідеї, а практичні кроки для поліпшення нашої системи з урахуванням, в першу чергу, інтересів пацієнта", - зазначив міністр.

Детальніша інформація за адресою:http://www.unn.com.ua/ua/news/555932-dlya-zaluchennya-molodih-medfahivtsiv-potribno-vprovadgeuvati-mistsevi-stimuli-%E2%80%93-ministr/

www.unn.com.ua/ua/news/555932-dlya-zaluchennya-molodih-medfahivtsiv-potribno-vprovadgeuvati-mistsevi-stimuli-%E2%80%93-ministr/