RSSВерсія для друку
Для залучення молодих медфахівців потрібно впроваджувати місцеві стимули – міністр
15.12.2011

Для залучення молодих медичних фахівців, особливо до роботи в первинній ланці на селі, місцеве керівництво має впроваджувати місцеві стимули. Про це сказав міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко на нараді з медичним активом Харкова, повідомили у прес-службі МОЗ.

Зокрема, О.Аніщенко відзначив позитивний досвід, коли місцеві органи самоврядування забезпечують медичних працівників житлом, виділяють з місцевого бюджету надбавки до заробітної плати тощо.

На нараді йшла відверта розмова з керівниками галузі охорони здоров'я Харківщини. Зокрема, харківських медиків цікавили питання щодо механізмів передачі фінансування вторинної ланки на рівень обласного бюджету, специфіка реформування у великих містах, організація роботи первинної ланки в нових умовах тощо.

О.Аніщенко підкреслив, що у процесі реформування для визначення ризиків та їх уникнення дуже важливим є точка зору медичних працівників регіонів. "Ми відкриті до ваших пропозицій, які обов'язково будуть ураховані, але хотілося б, щоб це були не тільки ідеї, а практичні кроки для поліпшення нашої системи з урахуванням, в першу чергу, інтересів пацієнта", - зазначив міністр.

Детальніша інформація за адресою:http://www.unn.com.ua/ua/news/555932-dlya-zaluchennya-molodih-medfahivtsiv-potribno-vprovadgeuvati-mistsevi-stimuli-%E2%80%93-ministr/

www.unn.com.ua/ua/news/555932-dlya-zaluchennya-molodih-medfahivtsiv-potribno-vprovadgeuvati-mistsevi-stimuli-%E2%80%93-ministr/

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...