RSSВерсія для друку
"Для нас важливо чути від представників громадськості їхнє бачення процесів, які відбуваються у галузі охорони здоров'я, та їх участі в реформі медицини", - Олександр Толстанов
01.03.2012

На цьому наголосив заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов під час зустрічі з головою Тернопільської обласної державної адміністрації Валентином Хоптяну в ході робочої поїздки до області. 

Під час візиту особливу увагу було приділено питанням реформування медичної галузі області. Зокрема керівництво Тернопільщини повідомило, що впродовж останніх років відремонтовано 432 медичних заклади у сільській місцевості, капремонт здійснено у 47 спеціалізованих кабінетах 14 відділень. Спільно з медичним університетом у сільській місцевості відкрито 5 навчально-медичних центрів, де встановлено телекомунікаційний зв'язок із університетською лікарнею, у Тернопільському територіально-медичному об'єднанні та Підволочиській, Підгаєцькій центральних клінічних лікарнях відкрито бактеріологічні лабораторії. 

Також цього року в області відкрито 5 пунктів тимчасового базування швидкої допомоги, з метою своєчасного доїзду бригад швидкої допомоги (20 хв. - у сільській місцевості, 10 хв. - у міській), у 2012 році у сільській місцевості буде відкрито ще 14 таких пунктів. 

"В області розпочато реалізацію Національного проекту "Нове життя" щодо реконструкції перинатального центру "Мати і дитина", - зазначив Валентин Хоптян.

Джерело:
 http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120229_2.html