RSSВерсія для друку
Для боротьби з ВІЛ/СНІДом Україна отримає грант 86 млн. доларівДля боротьби з ВІЛ/СНІДом Україна отримає грант 86 млн. доларівДля боротьби з ВІЛ/СНІДом Україна отримає грант 86 млн. доларів
19.12.2011

"Прикладом повного порозуміння між державними структурами та громадськими організаціями є підписання між Україною та Глобальним фондом угоди на отримання гранту в обсязі 86 млн доларів США для боротьби з ВІЛ/Снідом" - повідомив заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов під час прес-конференції.

Заступник Міністра зазначив, що основними розпорядниками грантовими коштами визначено Український центр профілактики і боротьби зі СНІДом МОЗ України; МБФ "Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні"; ВБО "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД".

"Визначальним є те, що серед трьох реципієнтів є і державна структура, що свідчить про збільшення ролі та відповідальності держави у сфері протидії епідемії ВІЛ-СНІД в Україні, - підкреслив Олександр Толстанов. - Здолати епідемію неможливо однією якоюсь структурою, потрібні загальні зусилля. А підписання угоди як раз є яскравим прикладом таких загальних зусиль".

Олександр Толстанов зазначив, що після впровадження І фазу гранту на 2012-2013 роки буде прийматися рішення про реалізацію подальшої частини гранту, який в цілому розрахований на 2012-2016 роки з очікуваним бюджетом у 305 млн. доларів США.

Довідково:

Грант Глобального фонду буде направлений на заходи з профілактики, лікування, догляду та підтримки людей, які живуть з ВІЛ та їх оточення, загального населення.

Зокрема буде охоплено: близько 180 тис. споживачів ін'єкційних наркотиків, 19 тис. дітей та підлітків з числа уразливих груп, майже 11 тис. ВІЛ-позитивних пацієнтів на антиретровірусній терапії, 1 тис. 700 з них - люди, що перебувають у місцях позбавлення волі, 9,6 тис. пацієнтів у програмі замісної терапії, більш як 60 тис. ВІЛ-позитивних людей та їхнього близького оточення, охоплених послугами з догляду та підтримки.

Детальніша інформація за адресою:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20111219_2.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...