RSSВерсія для друку
Дизайнер розробив концепт плавучої лікарні
17.04.2012

Автором лікарні  Марино Алфані. Такий госпіталь повинен займатися лікуванням пацієнтів, які живуть на узбережжі, де немає достатньо кваліфікованих фахівців. Також яхта завжди може допомогти жертвам корабельних аварій і природних катаклізмів, повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Концепт яхти являє собою простір, розподілений на різні зони. Там є місце для огляду пацієнтів, операційні, лабораторії, палати і навіть барокамера для кисневої терапії. На містку повинен розташовуватися невеликий вертолітний майданчик, а з корми передбачається заїзд в гараж для карет " швидкої допомоги".

Завдяки своїм властивостям човен зможе підходити максимально близько до берега. Виготовляти подібні плавучі лікарні планується з алюмінієвого сплаву. У довжину катамаран, що працює, згідно з проектом, на дизельному електродвигуні, досягає 35 метрів, завширшки - 14,6 метра, а у висоту - 7,6 метри.

Максимальна швидкість такого корабля становить 10 вузлів. Концепт яхти вже отримав приз 2012 Millennium Yacht Design Awards. Марино Алфани збирається зайнятися доопрацюванням дизайну в своїй власній дизайн-студії.

Детальніше за адресою:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/7683