RSSВерсія для друку
Діти, народжені природним шляхом, мають вищий рівень IQ , ніж кесарята - науковці
10.08.2012

Все більше дітей з'являються на світ за допомогою кесарева розтину. І цей факт вкрай турбує вчених з Медичної школи Єльського університету. Вони з'ясували, що при народжені дітей  шляхом кесарева розтину у них знижується рівень IQ, повідомляють

Секрет криється в підвищеному рівні білка UCP2. Він допомагає розвинутися короткостроковій і довгостроковій пам'яті - ключовим складовим IQ.

Дослідження на мишах показали: концентрація протеїну була висока в день пологів, якщо тварини народжували природним шляхом. Притому, високий рівень білка залишалася навіть, коли мишенята виростали.

Ймовірно, аналогічний механізм діє і в людському організмі. Коментує автор дослідження Тамас Хорват: "Поки клінічні дослідження людини не проводилися. Але, судячи з усього, природні пологи важливі для розвитку мозку в перші роки життя і надалі".

Поширеність кесаревого розтину експерти пов'язують зі збільшенням середнього віку матерів. Це, в свою чергу, пов'язане зі збільшенням числа випадків гестаційного діабету. Іноді ж кесарів розтин проводять не з медичних міркувань, а через особисте прохання жінки.

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/ua/news/860598-diti,-narodgeeni-prirodnim-shlyahom,-mayut-vischiy-riven-iq-,-nige-kesaryata---naukovtsi/