03.10.2012

Діти від 1 до 14 років хворіють на грип в 4 рази частіше, ніж люди похилого віку. Про це йдеться у звіті ВООЗ, передає УНН.

 

"У всьому світі на грип хворіють люди будь-якого віку, але найбільше число захворювань спостерігається у дітей у віці від 1 року до 14 років (37%),що в 4 рази вище, ніж серед літніх людей (10%)",- йдеться у звіті.

 

Щорічно від грипу у світі помирає близько півмільйона осіб, серед яких і діти. Єдиним ефективним методом захисту від грипу є вакцинація.

 

Відповідно до Наказу відомства від 16.09.2011№595, щеплення рекомендовані військовослужбовцям, будівельникам, працівникам Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ, медичним працівникам, а також особам, які доглядають хворих на грип удома, дітям з шестимісячного віку; особам похилого віку після 60 років, трудовим колективам підприємств, установ, організацій; жінкам, які, ймовірно, будуть перебувати у вагітності під час епідемії грипу, а також вагітним.

 

Нагадаємо, на території України дозволені до використання чотири вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), Інтанза*15/Інтанза*9 (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), а також ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/947448-diti-hvoriyut-gripom-v-4-razi-chastishe,-nige-lyudi-pohilogo-viku---vooz/