RSSВерсія для друку
Діти, які їдуть до літнього табору, мають бути щепленими – експерт
03.07.2012

Уникнути інфекцій, які можуть виникати під час перебування дитини у літньому таборі, допоможе часте ретельне миття рук та щеплення. Про це сказав головний інфекціоніст МОЗ Сергій Крамарєв

 

"Для літнього періоду характерними є гострі кишкові інфекції, інфекції типу дизентерії і сальмонельозу, ентеровірусні інфекції. Особливо це стосується дорослих і дітей, які відпочивають на морі, адже ентеровірус можна підхопити із морської води. В першу чергу виникають саме такі інфекції. Якщо брати до уваги, що той же дитячий табір – це велике скупчення осіб, то теоретично можна говорити про такі інфекційні хвороби як кір, краснуха, вітряна віспа, якщо є хвора особа або перенощик", - сказав С. Крамарєв.

Аби вберегтися від кишково-шлункових інфекцій, варто ретельно мити руки та їжу. Найкращим захистом від таких інфекційних хвороб як кір, краснуха та вітряна віспа визнана вакцинація, тому не щеплених дітей бажано вакцинувати перед від’їздом. Візит до лікаря повинен відбутися за 6-8 тижнів до від'їзду, адже після проведення щеплення повиннен пройти час, щоб сформувався імунну відповідь. Найчастіше це 28 днів.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/799293-diti,-yaki-yidut-do-litnogo-taboru,-mayut-buti-scheplenimi--ekspert/